JIN JU FENG

Pengalaman Manufaktur 16 Taun

Lima taun nyuda kapasitas, nyuda bobot awak katon maneh

Bubar iki, Komisi Pembangunan Nasional lan Reformasi lan Menteri Industri lan Teknologi Informasi ngumumake bakal nganakake inspeksi "ndeleng maneh" nasional kanggo pengurangan kapasitas baja lan pengurangan output baja mentah ing taun 2021. Sadurunge, Xiao Yaqing, Menteri Perindustrian lan Teknologi Informasi, uga ujar manawa ana target "karbon ganda", kudu nyuda output baja mentah kanthi tegas. Sajrone limang taun nyuda kapasitas produksi, industri baja ngalami owah-owahan lan tantangan anyar.

Limang taun nglempati "katon maneh"

"Mulai saka 2016, butuh limang taun kanggo nyuda kapasitas produksi baja mentah 100 yuta dadi 150 yuta ton." Iki minangka target kerja sadurunge sing ditemtokake ing "Panemu Dewan Negara babagan Ngatasi Kapasitas sing Berlaku ing Industri Besi lan Baja kanggo Mujudake Pangembangan Kesulitan.

Ing tanggal 1 Maret, Xiao Yaqing ngenalake ing sawijining konferensi pers sing wiwit 2016, strategi "telung penghapusan, siji pengurangan, lan siji suplemen" nggawe kemajuan sing signifikan kanggo nyuda kapasitas produksi baja, sing wis ngompres 170 juta ton kapasitas produksi baja. Bisa dingerteni manawa total kapasitas produksi baja mentah sing wis mundur saka "perusahaan zombie" wis tekan 64,74 yuta ton.

Supaya luwih bisa nindakake tahap pangurangan kapasitas sabanjure, ing taun 2021, versi anyar negara implementasi langkah-langkah penggantian kapasitas baja lan pengarsipan proyek baja lan dokumen penting liyane bakal diterbitake kanggo mesthekake yen total kapasitas produksi baja mung dikurangi .

Ngontrol rasio panggantos minangka cara penting kanggo entuk kombinasi organik larangan kapasitas produksi anyar lan penyesuaian struktural. Miturut data, wiwit ngetrapake langkah-langkah Implementasi kanggo Penggantian Kapasitas ing Industri Besi lan Baja ing taun 2018, ing taun 2020, 16,25 yuta ton kapasitas produksi baja wis ditarik, kanthi net metu 26,3 yuta ton, kanthi umume rasio metu 1,15: 1.

Gabungan lan reorganisasi uga terus maju. Pungkasan taun iki, China Baowu kanthi sukses ngatur maneh Wesi Maanshan lan Baja lan Wesi Chongqing lan Baja kanggo nggedhekake wilayah kasebut. Jiangsu Xuzhou berencana ngoptimalake lan nggabungake 18 perusahaan wesi lan baja kanggo mbentuk 2 konglomerat besi lan baja skala gedhe ing taun iki, lan entuk pangurangan luwih saka 30% kapasitas produksi baja ing taun 2020.

Tujuan sadurunge nyuda overcapacity wis digayuh. Pangangguran pengurangan decapacity baja ing taun iki bakal fokus ing pamriksaan implementasi kerja decapacity baja lan koreksi ing kabeh wilayah sing relevan wiwit 2016. Kuncine yaiku ngrampungake kapasitas produksi baja sing berlebihan lan nyuda "distrik". Penutupan lan penarikan peralatan peleburan sing ana gandhengane karo "Baja".

Qin Yuan, ahli ekonomi, marang reporter saka Beijing Business Daily yen ing proses nyuda kapasitas produksi baja sajrone limang taun kepungkur, "baja lantai" wis dibebasake lan ditarik kabeh saka pasar. Kajaba iku, sawetara "perusahaan baja zombie" diresiki, lan bagean liyane urip maneh sawise integrasi. Konsentrasi industri baja terus meningkat, lan aset lan tanggung jawab pirang-pirang perusahaan baja uga wis apik lan didandani.

Sanajan ana asil sing jelas, Komisi Pembangunan lan Reformasi lan Menteri Industri lan Teknologi Informasi uga nuduhake manawa ana kontradiksi ing industri kasebut durung bisa dirampungake kanthi dhasar. Sanalika, kanthi paningkatan bathi saka industri baja, sawetara lokalitas lan perusahaan duwe semangat nggawe proyek baja kanthi wuta, lan nggabungake prestasi pangurangan kapasitas ngadhepi tantangan anyar. Tujuan kerja iki yaiku kanggo nuntun perusahaan baja supaya ora nggunakake cara pangembangan ekstensif kanggo menang kanthi jumlah lan ningkatake pangembangan industri baja berkualitas tinggi.

Babagan masalah sing isih ana, Qin Yuan nganalisa manawa ngresiki perusahaan miskin, bathi saka kabeh industri saya apik, lan kepinginan perusahaan kanggo nambah produksi cukup kuat. Sanajan tren integrasi berkembang, tegese uga integrasi dadi luwih angel.

Bisa dingerteni manawa karya iki uga bakal nutupi pambangunan lan pengerjaan proyek peleburan baja, uga implementasi koreksi lan koreksi masalah sing ditemokake ing inspeksi sadurunge. Lan kerja nyuda output baja mentah taun iki bakal fokus nyuda output baja mentah perusahaan kanthi kinerja lingkungan sing kurang, konsumsi energi sing dhuwur, lan level peralatan teknologi sing cukup mundur, saéngga supaya output baja mentah nasional ing taun 2021 bakal mudhun taun- ing taun

Nambah produksi nalika nyuda kapasitas produksi

Sanajan kapasitas produksi baja bakal luwih dikompres, Lange Steel prédhiksi manawa permintaan konsumsi baja nasional bakal terus tuwuh ing taun 2021, lan total permintaan baja mentah China kanggo taun iki bisa nganti 1,1 milyar ton, tambah udakara 5% tinimbang taun kepungkur. Data saka Biro Statistik Nasional uga nuduhake manawa saka Januari nganti Februari, output besi babi domestik mundhak dadi 6,4% taun-taun, lan output baja mentah mundhak 12,9% saben taun.

Nalika nyuda kapasitas produksi nalika nambah produksi, katon kaya "lingkaran aneh". Ing babagan iki, Xiao Yaqing ujar manawa pemulihan ekonomi sing cepet, urip maneh kerja lan produksi, lan panjaluk konstruksi ing macem-macem lapangan duwe panjaluk sing akeh banget kanggo bahan baku lan tambahan, kalebu baja. Kajaba iku, panggunaan baja saben kapita nyata isih ana ing proses pangembangan dibandhingake karo output ekonomi total, lan isih ana akeh ruang kanggo pangembangan panjaluk konstruksi transportasi lan mobil.

Ing sawijining wawancara karo reporter saka Beijing Business Daily, Cheng Yu, peneliti senior saka Institut Pengertian, nganalisa manawa pengurangan kapasitas rampung kanthi ekspansi permintaan. Ing stimulasi pangembangan industri real estate lan otomotif, permintaan baja isih kuwat, sing uga nggawe pabrik baja. Kanggo nambah investasi ing lingkungan bathi sing luwih apik, kapasitas produksi sing ora perlu bakal dibatalake sadurunge.

Lan ing taun iki, kanggo ngrampungake kekurangan lan investasi infrastruktur uga bakal dadi titik wiwitan penting kanggo pertumbuhan ekonomi sing stabil, lan investasi real estate bakal terus berkembang, sing uga bakal bisa nggawe konsumsi baja domestik China terus nguat ing taun 2021. Qin Yuan uga percaya manawa rega baja saiki isih saya mundhak, lan kabijakan uga nyuda potongan pajak ekspor lan nambah impor kanggo memenuhi permintaan domestik.

Saliyane panjaluk pasar, kita uga kudu ndeleng pasokan pasar. Chen Kexin, kepala analis Pusat Riset Ekonomi Lange Steel, sadurunge nganalisa manawa sebab kenapa output taun iki diarepake bakal terus tuwuh yaiku kapasitas produksi baja maju sing anyar ing taun-taun pungkasan. Ing taun 2021, sawetara proyek kapasitas anyar kasebut bakal dilanjutake dienggo produksi, lan diarepake isih bakal ana puluhan yuta ton. Sanalika, tingkat pemanfaatan kapasitas uga saya mundhak, saengga ekspansi output taun iki isih ana papan anyar.

Tantangan anyar kanthi target "karbon ganda"

Kanggo nggayuh tujuan "muncak karbon" lan "netralitas karbon", ing pungkasan Desember taun kepungkur, Xiao Yaqing negesake ing Konferensi Kerja Industri Nasional lan Informatisasi manawa target puncak karbon lan netralitas karbon kudu fokus babagan implementasi tumindak karbon rendah industri lan teknik manufaktur Hijau. Minangka industri sing intensif energi, industri baja kudu nyuda output baja mentah kanthi mantep kanggo njamin output baja mentah sing mudhun saben taun.

Ing pamrih Qin Yuan, tekanan ing industri baja miturut target "dual carbon" kudu dideleng kanthi kapisah: "Ing babagan puncak karbon, tekanan bisa uga ora pati gedhe. Kanthi ngganti proses cendhak menyang proses sing dawa, sejatine bakal mbantu. Pangurangan emisi karbon. Ing proses produksi baja, isih ana akeh panggonan kanggo nyuda emisi karbon, mula akeh perusahaan baja nyetel titik wektu puncak karbon luwih awal saka 2030. ”

Dilaporake manawa "Rencana Aksi Pengurangan Karbon Industri Baja" wis nyusun rancangan sing wis direvisi lan apik, lan target puncak karbon industri wiwitane digawe minangka: sadurunge taun 2025, industri baja bakal entuk emisi karbon puncak; ing taun 2030, industri baja bakal duwe emisi karbon. 30% luwih murah tinimbang nilai puncak, kira-kira 420 yuta ton emisi karbon bakal dikurangi.

Qin Yuan percaya manawa netralitas karbon bakal luwih meksa industri baja. "Emisi karbon produksi baja proses dawa ora bisa dihindari. Iki mbutuhake upgrade proses industri baja sing cukup gedhe. Nanging amarga titik wektu wis kasep, iku uga gumantung karo industri baja sajrone proses nggayuh pucuk karbon. Kahanan apa? ” Qin Yuan marang wartawan saka Beijing Business Daily.

Sanalika, kudu dielingake manawa industri baja ing proses de-kapasitas isih gedhe lan tekanan. Ing Forum Pengembangan Besi lan Baja China ing taun 2021 (Rolas) sing dianakake sawetara dina kepungkur, Hu Wenrui, sawijining akademisi Akademi Teknik Cina, uga negesake: "Industri wesi lan baja minangka industri sing duwe emisi karbon paling gedhe ing antarane 31 kategori manufaktur, cacahe udakara 15% saka total emisi. ”

Bisa dingerteni, sanajan emisi karbon dioksida negara saya per ton baja saiki mudhun, jumlah total isih cukup akeh. Xiao Yaqing ujar sadurunge manawa konsumsi batubara jagad saiki saben ton baja yaiku 575kg batubara standar, dibandhingake karo 545kg ing China. Amarga volume China sing akeh, isih ana potensi kanggo nutul babagan penghematan energi lan pengurangan emisi.

"Rencana Aksi Pengurangan Karbon Industri Baja" negesake manawa ana limang jalur utama kanggo nggayuh target puncak karbon industri baja, yaiku promosi tata letak hijau, konservasi energi lan efisiensi energi, ngoptimalake panggunaan energi lan struktur proses, lan bangunan rantai industri ekonomi bunder. Lan gunakake teknologi karbon rendah terobosan.

Cheng Yu ujar manawa miturut sarat "dual carbon", industri baja kudu terus ngowahi struktur energi lan efisiensi energi, nanging ing wektu sing padha, ngganti struktur energi uga tegese ngganti proses metalurgi, sing investasi gedhe. Akeh kapasitas produksi sing asline wis mumpuni nanging durung nyusut total uga bakal diilangi luwih dhisik, mula bathi pabrik baja isih bakal diadhepi.


Wektu kiriman: Mei-13-2021