JIN JU FENG

Pengalaman Manufaktur 16 Taun

Versi anyar langkah-langkah implementasi kanggo ngganti kapasitas ing industri wesi lan baja bakal dilebokake

Wartawan "Informasi Ekonomi Saben Dina" ngerti manawa versi anyar "Langkah-langkah Implementasi kanggo Penggantian Kapasitas ing Industri Besi lan Baja" wis ngrampungake tahapan panjaluk pendapat lan revisi, lan saiki ngetutake proses pungkasan. Iki tegese wiwit penggantian kapasitas produksi baja negara saya lan kerja pengajuan proyek ditanggepi siji lan setengah taun wiwit wiwitan taun 2020, penggantian kapasitas produksi baja bakal diwiwiti maneh.

Wong sing duwe wewenang ujar manawa sawetara kontradiksi ing industri baja durung bisa dirampungake kanthi dhasar. Penggantian kapasitas minangka sarana penting kanggo entuk kombinasi organik larangan kapasitas anyar lan penyesuaian struktural. Iki bakal mbantu negara saya ngetrapake "de-kapasitas" putaran anyar, nuntun perusahaan baja negara saya kanggo ngoptimalake penyebaran kapasitas lan nyetel tata letak regional.

Wen Gang, wakil direktur Divisi Besi lan Baja Departemen Bahan Baku Kementerian Industri lan Teknologi Informasi, ujar ing Forum Pengembangan Besi lan Baja Teluk Beibu pisanan ing taun 2021, sanajan kahanan pangembangan industri baja saiki nyenengake , kudu uga dicathet manawa industri baja duwe dislokasi serius babagan kapasitas lan output produksi, lan landasan pangurangan kapasitas ora pati kuat. , Proporsi impor bijih besi gedhe banget, lsp., Lan keamanan industri bisa uga ana risiko. Sanalika, isih ana kontradiksi lan masalah sing jero kayata kesenjangan ing antarane pangembangan perusahaan lan persyaratan pangembangan kualitas tinggi, mula kita ora bisa optimis kanthi wuta.

Kawicaksanan anyar kanggo ngganti kapasitas produksi baja tujuane kanggo ngawasi garis abang supaya ora nambah kapasitas produksi anyar. Wen Gang ujar manawa rasio ganti kapasitas produksi baja bakal luwih ketat. Langkah implementasi kapasitas produksi sing direvisi bakal nambah rasio panggantos, nggedhekake wilayah sensitif, lan nambah watesan babagan ruang lingkup rekonstruksi lan ekspansi wilayah tartamtu. Nanging ing wektu sing padha, kanggo nyengkuyung perusahaan supaya sacara substansial ningkatake penggabungan lan reorganisasi, pangembangan kanthi teratur, pembuatan baja tungku listrik, lan njelajah pangembangan teknologi karbon rendah, langkah-langkah implementasine nyuda rasio panggantos, nggambarake kabijakan dhukungan sing beda.

"Tambah rasio penggantian kapasitas produksi kanggo nyuda pangembangan latar mburi. Setelan rasio penggantian kapasitas produksi kudu mesthekake yen sawise proyek diimplementasikake, kapasitas produksi bisa dikontrol kanthi efektif, lan ora bisa ana pangurangan kapasitas nominal lan paningkatan output nyata. " Wong njero ujar.

Wong sing prihatin ujar manawa kanthi ningkatake hubungan penawaran-permintaan ing industri baja, rega baja wis pulih, lan bathi perusahaan saya apik. Ing sawetara panggonan, kanthi wuta narik investasi lan ora nggatekake kondhisi, dorongan kanggo cepet ngluncurake proyek peleburan baja. Prosedur manajemen proyek kasebut negesake manawa ana kesalahpahaman babagan "mlebu sepur dhisik banjur tuku tiket", dadi industri baja isih duwe risiko overcapacity nganti tartamtu.

Amarga alasan kasebut, langkah-langkah implementasine jelas, lan dilarang nambah total kapasitas produksi baja ing wilayah utama kanggo nyegah lan ngontrol polusi udara. Provinsi (wilayah otonom, kotamadya) sing durung ngrampungake target kontrol kapasitas produksi baja ora bakal nampa kapasitas produksi baja sing ditransfer saka wilayah liyane. Wilayah Sabuk Ekonomi Sungai Yangtze nglarang proyek peleburan baja anyar utawa ditambahi ing njaba zona kepatuhan.

Ing wektu sing padha, Wen Gang negesake manawa taun iki bakal aktif kerja sama karo Komisi Pengembangan lan Reformasi lan departemen liyane sing relevan kanggo ngatur inspeksi pengurangan baja lan pengurangan output baja mentah, lan nuntun perusahaan baja supaya ora cara pangembangan ekstensif kanggo menang kanthi jumlah, lan kanthi efektif nggabungake efektifitas pangurang kapasitas. .

Sadurunge iki, Komisi Pembangunan lan Reformasi Nasional lan Menteri Industri lan Teknologi Informasi nggawe pengaturan "nyawang maneh" pangurangan kapasitas baja ing 2021 lan pengurangan output baja mentah. Kaloro menteri lan komisi kasebut bakal fokus kanggo mriksa shutdown lan penarikan peralatan peleburan sing ana gandhengane kanggo ngrampungake kapasitas produksi baja sing berlebihan lan nyandhet "baja lokal". Ing wektu sing padha, wawasan umum babagan pucuk karbon, netralitas karbon lan simpul target jangka panjang, fokus kanggo nyuda output baja mentah perusahaan kanthi kinerja lingkungan sing kurang, konsumsi energi sing dhuwur, lan level peralatan teknologi sing rada mundur, ngindhari "ukuran siji kabeh ”, lan njamin manawa baja mentah negara kasebut bakal diraih ing taun 2021. Output iki mudhun saben taun.

Zhang Longqiang, presiden Institut Riset Standar Informasi Industri Metalurgi, ujar manawa kanggo lokalitas, kudu ngetrapake langkah-langkah pengganti kapasitas kanthi ketat, nambah proporsi penggantian proses jangka panjang, kanthi tegas ngetrapake peraturan sing nglarang kapasitas produksi baja anyar, lan investigasi banget. lan ngatasi pelanggaran undang-undang lan peraturan. Sanalika, kanthi ilmiah ngoptimalake distribusi tenaga produktif, fenomena "Transportasi Baja Lor-Selatan" bakal diganti kanthi efektif. Dheweke menehi saran manawa ing wilayah Beijing-Tianjin-Hebei, kapasitas produksi baja proses dawa kudu dikurangi; fokus ing Beijing-Tianjin-Hebei lan wilayah sekitar, Delta Sungai Yangtze, lan wilayah liyane kanthi kapasitas produksi jangka panjang lan lingkungan ekologis utama, lan tata rasional lan pangembangan pembuatan baja proses cendhak.

Luo Tiejun, wakil ketua Asosiasi Besi lan Baja China, negesake manawa terus-terusan produksi baja negaraku sing didhukung dening panjaluk wis efektif nyengkuyung pangembangan ekonomi nasional. Nanging, ing jangka panjang, kanthi transformasi struktur pertumbuhan ekonomi negara saya, kahanan konsumsi baja "ora normal" taun kepungkur lan periode saiki angel dikelola.

Luo Tiejun menehi saran supaya watesan produksi kudu tetep ditekan, lan ora ana "ukuran sing cocog kanggo kabeh". Kita kudu fokus kanggo matesi output tambahan ilegal lan proyek panggantos kapasitas non-standar wiwit 2016; matesi output proteksi lingkungan sing ora apik lan perusahaan sing ora standar; matesi output wesi babi kanggo matesi output baja mentah. Kanggo perusahaan sing entuk emisi proses produksi tingkat cendhak tingkat tinggi lan tungku listrik, mesthine kudu kurang utawa ora ana larangan, nanging dheweke uga ujar manawa sing diarani tanpa wates iku ora produksi full-load, lan output saka perusahaan iki uga ora kudu nambah taun-taun.


Wektu kiriman: Mei-10-2021